Restauranger
Under sommarsäsongen vimlar det av restauranger och fik på Österlen. Här några lokala favoriter:
Jord&Bord ligger bara tio minuters promenad från Arnhög. Det är vi glada för. Det unga paret Jon och Giovanna lagar fantasirik och god vegetarisk mat av råvaror de till stor del odlar i sin egen trädgård. Givetvis gift- och kemikaliefritt. De har också fantastiska croissants, bullar och kakor om man är fikasugen.
Gamla Bageriet ligger ett stenkast från Jord&Bord. Här kan du ta en fika eller en lunchmacka med närproducerad ost på bageriets surdegsbröd.
Skillinge Hamnkrog har till vår glädje öppnat igen, året runt dessutom. Krogen har specialiserat sig på fisk och skaldjur, och tillagar dem med bravur. Krogen har en lounge del med uteservering som är perfekt för ett glas i solen, den ljusa och luftiga restaurangdelen inbjuder både till finmiddag och vardagslunch. Alltid med hög kvalitet.
Skillinge Teater har en riktigt mysig innergård där du kan fika eller njuta av fantasirik, färgglad och vällagad mat som varje dag presenteras på svarta tavlan. Gott om plats även inomhus. Håll utkik efter teaterns spännande program.
Sjöfolket har under sommarmånaderna en filial i Skillinge Rökeri. Här kan du köpa färsk och rökt fisk, och äta goda och enkla rätter baserade på färsk och rökt fisk.
Östangård ligger lite utanför Skillinge, på Hobyvägen direkt efter Sparrisgården. Fransk bistro-känsla i mysig, familjär miljö. Kocken använder gärna närodlade råvaror.
Och om ni är ute och åker:
Boberg på Hamngården i Brantevik. Om ni letar efter en kulinarisk upplevelse. Fantastiskt utbud av mellanrätter. Smaksensationer och upplevelser för alla sinnen. Öppet året runt men inte alla dagar i veckan.I Brantevik finns också under sommaren Branterögen och Hörnan. Båda väl värda ett besök, är du vinintresserad, prata med Stefan som driver Hörnan. Här finns en av Skånes mest intressanta vinkällare. Branterögen har uteservering i södra hamnen och ofta live musik.
Friden Gårdskrog utanför Vitaby. Kan inte beskrivas, måste upplevas. Här äter du pizza, som på Friden inte är snabbmat utan riktig slow food. Lagad från grunden, närodlade råvaror, vedeldad ugn, mobilfri zon, cool miljö, stort utbud av spännande öl, och hemgjord äppelmust på egna äpplen av gamla fina sorter som James Grieve t ex. Boka bord! Och lämna eventuell stress i bilen när du kliver in i Fridens Boning.
Vyn, Daniel Berlins nya stjärnkrog blev vald till Världens Bästa Nyöppnade restaurang 2024. Den ligger mellan Skillinge och Brantevik och deras ambition är att skapa en upplevelse som erbjuder säsongsbetonad matlagning inspirerad av våra skånska och skandinaviska rötter samt den lokala floran och faunan.